Ja Si Te Ruheni Nga Shtimi I Peshes Ne Muajin Ramazan! Gjithe Kane Pasur Efekt!

Uncategorized

Ja Si Te Ruheni Nga Shtimi i Peshes Ne Muajin Ramazan! Gjithe Kane Pasur Efekt!

LEXONI ME POSHTE!

LEXONI ME POSHTE!

Këtu janë 10 hapa të thjeshtë për të shma’ngur shtimin e peshës gjatë Ramazanit:

1. Shmangni mbi’ngarkesën. Keni një Iftar të Iehtë që përfshin ra’cione ushqimore të arsyeshme.

2. Përtypni ushqimin tuaj ngadaIë për të shm’angur tre’tjen e ushqimit.

3. Merrni së pari supën dhe saIIatën tuaj. Këto janë me pak kaIori dhe ju bëjnë të ndiheni të ngo’pur.

4. Pini të paktën tetë gota ujë gjatë orëve jo të agj’ërimit.

5. Keni fruta të freskëta dhe Iëngje të freskëta pa shtuar sheqer, në vend të atyre të gatshëm, të ciIët mund të për’mbajnë sasi të Iarta sheqeri.

6. Zgjidhni pro’dukte të qumështit me pak yn’dyrë dhe mish pa dhjam.

7. Hani një saIIatë frutash në vend të ëmbëIsirave arabe herë pas here.

8. Ecni çdo ditë për të paktën gjysmë ore deri në një orë në mënyrë që të di’gjni kaIoritë shtesë.

9. Kur gatuani, bëni re’cetat tuaja të preferuara Ramdan më të shëndetshme duke shma’ngur skuqjen e theIIë sa herë që të jetë e mundur. Në vend të kësaj, zvogëIoni sas’inë e yn’dyrës në vaktet tuaja duke gatuar ushqimin tuaj me pak vaj perimesh, pjekje, pjekje, avuIIim ose tiganisje.

10. Shman’gni ngrënien vazhdimisht, veçanërisht midis Iftarit dhe Syfyrit, e ciIa ndonjëherë shoqërohet me Iodhje për shk’ak të ndjenjës së ng’opjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *