Mediat Në Serbi Alarmojnë Serbët: “Shqiptarët Do Të Na B0mbardojnë Nga Baza E Ushtrisë Së Kosovës Në Mitrovicë!”

Uncategorized


Kodra e Cërrnushës në Mitrovicë, në lartësi detare mbi një mijë metra, nga e cila shihen katër komuna dhe dhjetëra fshatra në këtë rajon, përkundër që ka pasur aprovimin e NATO’s për ndërtimin e një baze u shtarake të FSK’së atje, ende po shihet me skepticizëm nga mjetet propa ganduese të presidentit serb, Aleksandar Vuçiq.

Mediumi serb B92 i ka paraqitur si të ter rorizuar qytetarët e Mitrovicës së Veriut nga ndërtimi i kësaj baze us htarake.

“Kjo bazë është praktikisht si një pikë kontrolli. Është një bazë nga e cila ata mund të veprojnë me ar më artilerike në mënyrë që të mos lëvizin askund. Mjafton që andej të gjitha fshatrat dhe pjesa veriore të bom bardohen dhe serbët të shohin rrezik në ndërtimin e asaj baze”, thuhet në prononcimin e një qytetari serb në Veri, të siguruar nga B92.

Të njëjtit kanë përmendur edhe një deklaratë të Presidentit të të ashtuquajturit Komiteti për Kosovën, Milovan Drecun, në Parlamentin serb.

“Ata do të kenë terren trajnimi, do të kenë stacione vëzhgimi dhe do të jenë në gjendje të kryejnë një lloj kryqëzimi të shpejtë nga ajo zonë, dmth depërtimi i shpejtë dhe vendosja në veri të Kosovës deri në vijën administrative me Serbinë qendrore do të parandalojë furnizimin e mundshëm të ndihmave nga Beogradi për popullatën serbe të r rezikuar”, deklaroi Drecun.

Megjithatë, Organizata e Traktatit të Atlantikut të Veriut (NATO) ka ofruar mbështetje për FSK’në lidhur me këtë çështje. Një zëdhënës i NATO’s ka thënë se qëndrimi i organizatës mbi F0rcën e Sigurisë së Kosovës është i qartë dhe konsistent, duke theksuar se mbështesin zhvillimin e FSK-së sipas mandatit të saj fillestar, si një fo rcë për mbrojtje civile.

“Qëndrimi ynë për F0rcën e Sigurisë së Kosovës ka qenë i qartë dhe konsistent. Ne mbështesim zhvillimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës sipas mandatit të saj fillestar, pra të një fo rce për mbrojtje civile. Pas ndryshimit të mandatit, ne po e rishqyrtojmë nivelin tonë të angazhimit në FSK”, ka thënë ky zëdhënës i NATO’s.

Tutje, ai ka theksuar se NATO-ja mbetet plotësisht e përkushtuar ndaj sigurisë në Kosovë dhe stabilitetit rajonal, teksa ka thënë se misioni i KFOR-it i vazhdon aktivitetet e tij ditore – sipas mandatit të OKB-së – që kanë për synim garantimin e një ambienti të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjitha komunitetet në Kosovë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.