Ndodh edhe kjo! U thirr Ezani gabimisht, besimtarët në Pozheran bënë iftar pesë minuta para kohës

Uncategorized

Në Pozheran të Vitisë mbrëmë ka ndodhur një ngjarje e pazakontë, sipas banorëve.

Raportohet se besimtarët bënë iftar pesë minuta para kohës së caktuar, pasi ezani u thirr më herët gabim.
Në Pozheran të Vitisë mbrëmë ka ndodhur një ngjarje e pazakontë, sipas banorëve.

Raportohet se besimtarët bënë iftar pesë minuta para kohës së caktuar, pasi ezani u thirr më herët gabim. Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Atje nga Xhamia e këtij fshati, muezini ka thirr ezanin e iftarit në orën 19:19 minuta, pesë minuta para kohës së caktuar për iftarit, në ditën e mërkurë që ishte sakt në ora 19:24, sipas vaktisë së ramazanit për territorin e Kosovës nga Bashksia Islame e Kosovës.

Plus Televizion ka kontaktuar imamin e Xhamisë në Pozheran, Muhamet Zuka, i cili ka konfirmuar se kjo ka ndodhur gabimisht. Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

“Po është thirrë ezani pesë minuta ma herët gabimisht, muezini e ka pas orën gabim, menjëherë posa kam dëgjuar ezanin e kam thirr muezinin duke i thënë se është para kohe pak dhe është përmirësuar. Ata që kanë bërë iftar në ato momente nuk e kanë prishë agjërimin pasi asgjë nuk ka qenë qëllimisht”, tha Zuka. Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Sipas traditës islame, sapo muezini të fillojë ta thërras Ezanin, atëherë mund të thyhet agjërimi e myslimanët hanë iftar kur e dëgjojnë ezanin për namazin e mbrëmjes (akshami). Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Atje nga Xhamia e këtij fshati, muezini ka thirr ezanin e iftarit në orën 19:19 minuta, pesë minuta para kohës së caktuar për iftarit, në ditën e mërkurë që ishte sakt në ora 19:24, sipas vaktisë së ramazanit për territorin e Kosovës nga Bashksia Islame e Kosovës.

Plus Televizion ka kontaktuar imamin e Xhamisë në Pozheran, Muhamet Zuka, i cili ka konfirmuar se kjo ka ndodhur gabimisht. Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

“Po është thirrë ezani pesë minuta ma herët gabimisht, muezini e ka pas orën gabim, menjëherë posa kam dëgjuar ezanin e kam thirr muezinin duke i thënë se është para kohe pak dhe është përmirësuar. Ata që kanë bërë iftar në ato momente nuk e kanë prishë agjërimin pasi asgjë nuk ka qenë qëllimisht”, tha Zuka. Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Sipas traditës islame, sapo muezini të fillojë ta thërras Ezanin, atëherë mund të thyhet agjërimi e myslimanët hanë iftar kur e dëgjojnë ezanin për namazin e mbrëmjes (akshami).

Leave a Reply

Your email address will not be published.