Kush e çliroi Kosovën, NATO apo UÇK

Uncategorized

Nga Viktor Buzhala

Një dilemë tashmë 22 vjeçare ekziston në këtë vend: kush e çlíroi Kosovën? Përkrahësit e flaktë të UÇK’së mendojnë që këtë e bëri vetëm ushtría jonë, ndërsa ata që se duan UÇK’në mendojnë që këtë e bëri vetëm NATO.

Kjo dilemë vije në pah më së tepërmi me 24 mars, atëhetë kur NATO filloi aksíonet nëpër Serbi. Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Janë shumë vija ndarëse, të cilat janë munduar ti përbashkojnë disa popullistë: Na çlíroi UÇK’ja në bashkëpunim me NATO’n.

Por, a do të mundëte UÇK ta çlíronte vendin pa ndihmën e Alenacës Atlantike? Vështirë, për të mos thënë e pamundur. Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

A do të intervenonte NATO nëse UÇK nuk do të ekzistonte? Padyshim që jo.

Një bashkëveprim, një bashkērëndim yni me bashkësinë ndërkombëtare, solli momentumin e dëshiruar. Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

24 marsi për shumkë në Kosovë mbetet data më e paharruar e jetës së tyre. Më në fund secili ishim të bindur që filloi koha jonë, na erdhi dita, ishim të bindur që tashmë jemi më të f ortë se Serbia dhe se ajo përufundimisht do të shporrej nga këtu. Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Kështu edhe ndodhi. Pra, me 24 mars filloi triumfi i të mirës ndaj të keqes. Duhet ti kujtojmë ata që ranë për këtë vend, por ti themi faleminderit gjithmonë edhe NATO’s, edhe Amerikës në veçanti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *