Hoxha s’e thirr Ezanin për iftar, thotë se agjëruesit mund të informohen në televizione

Uncategorized

Banorët e fshatit Beguncë të Vitisë po ankohen se hoxha i xhamisë së këtij vendi nuk po e thërret ezanin e namazit të mbrëmjes që përkon me kohën e iftarit.

Sipas tyre, prijësi fetar nuk shkon fare në xhami në kohë të iftarit e madje edhe dritat për të shënuar kohën kur fshatarët duhet të ndalojnë agjërimin e ditës i ndez një banor. Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Vetë hoxha Nexhat Aliu, ndonëse jo para kamerës, e pranoi që nuk e thërret ezanin në kohën e iftarit pasi, siç tha, nuk e sheh të arsyeshme meqenëse të gjithë agjëruesit mund ta shohin përmes televizioneve.

Ndërkohë, në Bashkësinë Islame të Kosovës të kontaktuar nga Klan Kosova thanë se thirrja e ezanit nga hoxhallarët është e obligueshme në çdo namaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *