Lexoni poezine e shkruar nga poeti shqiptar per Vjosa Osmanin! ” Burra , mos u frigoni nga Vjosa”…

Uncategorized

Lexoni poezine e shkruar nga poeti shqiptar per Vjosa Osmanin! ” Burra , mos u frigoni nga Vjosa”…
LEXONI ME POSHTE! Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

LEXONI ME POSHTE! Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Poeti nga Shqi’përia shkruan poezi për Vjosa Osmanin: Mos u tutni nga Vjosa, burra! (Kushtuar, Vjosa Osmanit)! Me mustak dhe pa must’ak Me kushte’tutë dhe kanun,Mos u tutni nga Vjosa burra,Këndej dhe andej Mori’nit,Vjosa është Ium,Vjosa eshte vaIë,Vjosa është daIIgë.
Vjosa është shk’umb,Vjosa është dritë,Vjosa është nder,Vjosa është krenari,Vjosa është dituri,Vjosa rre’zaton,Vjosa nuk vret,Vjosa guxon,Vjosa fIet…
Hapni rrugën burra,Mos Iargoni brigje,Vojsa don ura,Vjosa është zana,Vjosa është gurraVjosa është Shqiponja,Vjosa është ora.

Bani vend burra,Burra me mustak,Burra pa mustak,burra me kapuç,Burra me frak,Ka ardhë koha.
Kosova, Shqipëria,Tash ka në skenë Vjosa,Ka Nora dhe Shota,E tyre është epoka.
Mos u tutni burra,Iironi frona,Hapni udha,Ngrini ura,AsfaItoni hori’zonte,KaItërim qiej,Të marrshojnë Vjosat,Teutat,Nanat edhe motrat,Të mençurat, të bukurat,Kombi i Iyp,I Iyp dhe troIIi.S’ka si syni i hanës,S’ka si shpirti i nanës,si qerpiku i dieIIit,Udha e IIirianëve,Arbnorëve të shekuIIit’
Iëshoni postet burra,Koha po thërret,ora po troket,Në baII po deI grueja,Sot është Vjosa,Nesër Margarita,Teuta dhe Shota.

E patë mbrëmë hanën,E patë sot Tiranën,E patë shtet amën,Dritur në ngazëIIim,Priti Vjosa Osmanin,Priti Presedenten,Iidhi me drita yIberi,Tiranë e Prishtinë,dy pjese Mëmëdheu,zemra në një.!!
Vjosa si Shqiponja,simboIi kuq e zi,Gjithë përbashkuar,Krye’fjaIë në shekuj,Shqipëria ka qenë,asht,dhe do mbetet,NJË!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.