Vjen deklarata e Kryeministrit të Izraelit që po ‘dridhë’ gjithë botën për lu’ften në Kosovë !!

Uncategorized

Kombi izraelit dhe kryeministri Benjamin Netanyahu, ka njohur shtetin e Kosovës, por ky i fundit që në vitin 1999 ka përkrahur publikisht popullin e Kosovës, si hebrenj kemi përgjegjësi të veçantë për të kujtuar, kuptuar dhe vepruar, shkruan Gazeta Metro.

Në ditët me të vështira të popullit të Kosovës, kryeministri i tanishëm i Izraelit kishte dalur publikisht në përkrahje të Kosovës dhe popullit të saj që ishin përndjekur e v rarë nga forcat serbe. Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Izraeli ishte nder ato kombet që mbështeti popullin e Kosovës në momentet më dramatike.

Gjatë ceremonisë së përkujtimit për Holokaustin në Jerusalem, kryeminsitri izrealit Benjamin Netanyahu, iu ishte drejtuar kombit izrealit me një fjalim për popullin shqiptar të Kosovës të cilët ishin dëbuar nga shtëpitë e tyre nga Serbia, në vitin 1999. Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Ai kishte thënë se populli hebre nuk mund të qëndroi indiferent ndaj pamjeve në Kosovë, dhe se me shumë se çdo popull ai hebre përgjegjësi të veçantë për të kujtuar, kuptuar dhe vepruar.

“Ne si hebrenj nuk mund të qëndrojmë duarkryq kur përballemi me imazhe të Kosovës, me mijëra refugjatë të dëbuar nga shtëpitë e tyre, me fytyra të frikësuara që shikojnë nga trenat e hekurudhave, nga fëmijë që kanë humbur prindërit e tyre. Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…

Si hebrenj këto pamje na prekin më shumë se çdo popull tjetër dhe ne si hebrenj kemi përgjegjësi të veçantë për të kujtuar, kuptuar dhe vepruar”, kishte thënë Netanyahu.

Më poshtë mund ta dëgjoni fjalimin e kryeministrit Izraelit gjatë vitit 1999 të shpërndarë nga FMimage./gazetametro.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.