Në këtë vend shumë afër Shqipërisë pas 200 vitesh është hapur një Xhami: Allahu sjell mirë në këto kohë të errëta!

Uncategorized

Pas disa vitesh vonesash buro kratike, shkurtime fondesh dhe opozicion nga grupe fetare dhe politike, xhamia e parë e financuar nga shteti është hapur dje në Athinë, që prej vitit 1833. Dhjetëra mijëra muslimanë nga vende si Pakistani, Siria, Afganistani apo Bangladeshi jetojnë në Athinë, por kryeqyteti nuk kishte një xhami zyrtare që prej largimit të pushtimit Otoman rreth 200 vjet më parë. Planet për ndërtimin e një xhamie në Athinë kishin nisur prej vitit 1890 por u deshën dekada të tëra që ato të materializoheshin, prej kundërshtimeve në vendin ortodoks ku dominon nacionalizmi, burokracia e ngadaltë dhe më së fundmi kriza 10-vjeçare financiare.
Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n posht për pak sek’onda per te lexuar me teper…

Leave a Reply

Your email address will not be published.