E la në karrocë Iufta, ende kërkon djalin e vet

Uncategorized

Iufta e fundit në Kosovë për atë ishte si ferr. Forcat policore dhe ushtarake serbe ia vr.anë djalin dhjetë vjeçar, ndërsa djali tjetër i tij ende është në listën e personave të zhdukur. Është ky invalidi në karrocë, Abdullah Berisha, i cili në Ditën Ndërkombëtare të të zhdukurve, ka iu ka bashkuar aktiviteteve që po mbahen në Prishtinë, në kërkim të të zhdukurve.

Abdullahun e shoqëron vetëm vajza e tij, pasi gruaja i ka ndërruar jetë. Abdullah Berisha kujton edhe kohën e Iuftës dhe përjetime e tij. Berisha:Tjetrin e kam në Shtime prej serbëve “Tjetrin e kom në Shtime prej shkaut që mi ka vra 10 vjeçe ka qenë, se tetë ditë rresht në stacion kam qenë, plus më ka zënë në Pejë në Iuftë dhomë krejt qaty mi kanë thy por ymri, shpëtova edhe sot jam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *