Prokuroria Speciale Tregon Çka Përmbajnë Dosjet Që U Dërguan Te Veteranët E UÇK-Së

Uncategorized

Pas afër një viti nga arrestimi, të mërkurën në Hagë nisën seancat përgatitore për fillimin e procesit gjyqësor për Hysni Gucatin e Nasim Haradinaj. Ish-kreu e nënkryetari të OVL-UÇK-së do të përballen gjatë gjykimit me akuzat për pengim të drejtësisë, për shkak të zbulimit të një sërë dosjesh që lidhen me Dhomat e Specializuara tre herë gjatë shtatorit 2020.

“Sikur që ka bërë të ditur hetuesi i dosjes, pakoja e parë përmban dosje prej 891 faqesh dhe përfshinë kërkesa konfidenciale për ndihmë në hetime penale të cilat i ka bërë SITF drejt autoriteteve serbe, nga të cilat shumica përmbajnë shtesa krejt sekrete me informacione mbi dëshmitarët e mundshëm si dhe dokumente serbe me përgjigjet për kërkesat.” – thuhet në parashtresat e dorëzuara nga Jack Smith, kryeprokuror i specializuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.