Buxheti 100 milionësh për Ushtrinë e Kosovës tmerron Serbinë/ Ish eprori i lartë i UÇK-së: Na duhen armë të kalibrit të madh

Uncategorized

“Kryeministri i Kosovës z. Albin Kurti bashkë me qeverinë kanë ndarë buxhet prej 100 milion eurosh për Ministrinë e Mbrojtjes, saktësisht për Forcën e Siguris së Kosovës, e cila për fat të keq është e vetmja strukturë aktive e kësaj ministrie.

E them këtë pasi dihet që Ministria e Mbrojtjes, pran FSK-së në funksion të Ushtrisë profesionale do të duhej të kishte edhe struktura të tjera sikur Mbrojtjen Civile, e cila nuk egziston në Kosovë dhe paraqet hendikep të madh në sistemin e mbrojtjes. Kjo strukturë ka shumë detyra dhe obligime me një staf të gjerë aktiv dhe rezerva që do t`i ndihmonin shumë FSK-së, pra Ushtrisë së Kosovës në mbeshtjetjen në logjistikë , me staf rezervë, me infrastrukturë të gjerë civile deri në bashkësitë lokale”, thotë Hoxha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.