Ja deklarata e Vjosa Osmanit per mediumet portugeze ne lidhje me serbine, ja numeron gabimet nje nga nje. Po dridhen serbet nga fjalet e saj

Uncategorized

Ja deklarata e Vjosa Osmanit per mediumet portugeze ne lidhje me serbine, ja numeron gabimet nje nga nje. Po dridhen serbet nga fjalet e saj.Osmani pēr mediumin portugez: Kosova e pēr,kushtuar nē dialog, Serbia vazhdon me fushatē a gresi,ve ndērkombētarisht.Presidentja e Kosovēs, Vjosa Osmani, ēshtē duke zhvill,uar njē vizitē zyrtare nē Portugali.Ajo ka dhēnē njē inter,vistē pēr median porgtueze “DN” ku ka folur edhe pēr dia,logun me Serbinē dhe ka theksuar se ky shtet po vazhdon me syni,met destabil,izuese nē raport me Kosovēn, njofton Klankosova.tv.

“Ballafaqimi me tē kaluarēn ēshtē shumē i rēndē,sishēm nēse duam qē rajoni ynē tē ecē pēr,para dhe pavarēsisht pērkushtimit tē Kosovēs pēr dia,logun shtet-me-shtet me Serbinē pēr tē siguruar qē tē ketē marrē,dhēnie tē mira tregtare, qē tē mos ketē pengesa pēr lēvizjen e lirē tē mall,rave dhe njerēzit dhe se ne nuk e bllokojmē njēri-tjetrin ndēr,kombētarisht, Serbia ka bērē tē kundērtēn”.

“Serbia vazhdon tē zhvillojē njē fushatē a,gres ive kundēr Kosovēs, ndēr,kombētarisht, vazhdon tē abuzojē me dialogun duke u pērcjellē informacione tē gabuara disa vendeve, veçanē,risht atyre qē janē gjeo,grafikisht mē larg, duke thēnē se dialogu ka nē qendēr statusin e Kosovēs – gjē qē pady,shim nuk ēshtē – dhe ka kryer njē sērē nismash destabi,lizuese, me ndihmēn e Rusisē, duke mbajtur gjallē ten sio,net dhe kon,fI,iktet dhe duke e lēnē rajonin tērēsisht jashtē integrimit europian, duke shkuar kundēr asaj qē duam dhe mbrojmē”.

Presidentja mes tjerash ka thēnē se Kosova vazhdon tē jetē nē komuni,kim me Bashkimin Evro pian, Shtetet e Bashkuara tē Ame ri,kēs dhe aleatēt tjerē.“Pavarēsisht gjithē kēsaj, pērpjekjet tona janē tē sinqerta, jemi shumē tē sigurt nē synimet tona, flasim sinqerisht me miqtē tanē nē BE, SH BA dhe mē gjerē, kemi marrē,dhēnie tē shkēlqyera me tē gjithē fqinjēt tanē dhe hapat qē hedhim janē drejt marrē,dhēnieve tē mira me Serbia, por pēr fat tē keq nuk mund tē them se Serbia po bēn tē njējtēn gjē”, ka thēnē Osmani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.