Cilat dobi shëndetësore i merr trupi nga konsumimi i fasules?

Uncategorized

Një racion fasule siguron 20% të fibrave të nevojshme në baza ditore.Fasulet përmbajnë më shumë proteina se çdo bimë tjetër – vetëm një filxhan fasule siguron një të katërtën e proteinave që na nevojiten çdo ditë.

Fasulet përmbajnë gjithashtu vitamina të shëndetshme për zemrën dhe antistres, si vitamina B, hekur dhe kalcium. Konsiderohet edhe një “pastrues natyral” sepse kalon nëpër zorrët dhe ka aftësinë të eliminojë kolesterolin.

Mos i ndani fasulet e konservuara kur ato janë me zbritje, fasulet e thata janë gjithmonë më të lira, por kërkojnë më shumë kohë për t’u gatuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *