Edhe këtë kishim mangut/ Pas bukës dhe naftës, rritet çmimi i një tjetër produkti bazë

Uncategorized

Në projektligjin për tatimin mbi vlerën e shtuar propozohet që norma e kompensimit të prodhuesit bujqësor të bëhet 0% nga 6% që është aktualisht.

Nazif Tivari në baxhon e tij prodhon të gjitha nënproduktet e qumështit ai thotë se paketa e re fiskale nuk e ndihmon as fermerin dhe as industrinë, nëse masa e kompensimit do të bëhet 0% atëherë shqiptarët prodhimet vendase do t’i blejnë më shtrenjtë se sa ato të importit.

“Në rast se ti i heq 6% TVSH dhe ti lë 20% shitjen me TVSH te prodhimi pa i barazuar TVSH-në atëherë je i detyruar të rrisësh çmimin, ndoshta të pakësosh dhe çmimin e qumështit. Kjo bën që të mos ketë interes për blegtorinë.

Kjo paketë fiskale nuk e ndihmon blegtorin, sepse blegtori merr pagesën nga përpunuesi i qumështit dhe për pasojë përpunuesi i qumështit duke pas këtë pagesë do të ulë çmimin e qumështit që blen tek blegtori, ose do të rrisë çmimin final”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.