Ikni urgjent tek mjeku nëse keni këto shenja në gjuhë, mund të keni sëmundjen e rëndë

Uncategorized

Kanc eri i gjuhës, i njohur ndryshe si karcinoma orofaringale, është një ndër llojet e kancerit më të dhimbshëm dhe të vështirë për t’u dalluar sidomos në hapat e parë tij.

Sipas statistikave, kanceri i gjuhës pr ek kryesisht meshkujt, por vitet e fundit janë rritur ndjeshëm edhe numri i femrave që pr eken nga kanc eri i gjuhës dhe ai orofaringal.

Ashtu si çdo së mundje tjetër, kanceri, në fazën fillestare, manifestohet përmes simptomave që tregojnë se diçka nuk po shkon ashtu siç duhet. Nëse dyshoni se keni kanc er në gjuhë, kushtojini rëndësi pesë simptomave të mëposhtme:

Pla gë në gjuhë: Shfaqja e pla gëve, ulcerave ose afteve të dh imbshme në gjuhë është një nga simptomat e para të kancerit të gjuhës dhe atij të orofaringut. Zakonisht këto pla gë janë shumë të dhimbshme dhe të bezdisshme të cilat zgjasin për një kohë të gjatë, prandaj bëni mirë t’i kapni në kohë dhe të mos i ngatërroni me herpesat labialë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.