Çfarë janë VlZAT e bardha tek MlSHl i pulës? Detaji që do ju Iere me goje hapur.

Uncategorized

Konsumuesit e mishit të pulës me siguri i kanë vërejtur vizat e bardha, që gjenden përgjithësisht në pjesën e gj;oksit.Organizata ndërkombëtare për mb;rojtjen e kafshëve ka treguar një detaj të rëndësishëm që na ndihmon të dallojmë nëse mishi që hamë, ështe i një pule që është rritur natyralisht ose në mënyrë organike.Dhe kjo vetëm përmes vijës së bardhë që shohim tek mishi i pazier.

Vizat e bardha janë në fakt shirita yndyre që kalojnë nëpër mish, si rezultat i mënyrës së kultivimit të pulave.Një fileto natyrale duhet të ketë vizat e bardha vetëm përgjatë anëve, dhe jo përmes mishit.Nëse yndyra është në mes të gj;oksit të pulës, kjo do të thotë që ajo ka patur një çrreguIIim muskulor kur ishte ende e gjaIIë. Kjo pasi fermerët përdorin si ushqim koncentratet, për t’i rritur pulat sa më shumë dhe në një kohë të shkurtër.

Për këtë arsye edhe shija e mishit të pulës së rritur natyralisht është më e mirë se sa ajo e rritur në mënyrë organike.Sipas një studimi të vitit 2016 nga Universiteti i Arkansas dhe Texas, hulumtuesit të cilët testuan 285 pula, arritën në rezultatin se 95% e pulave ishin rritur me koncentrate.Kjo përgjigje i ndihmon kultivuesit për t’u siguruar në blerjen e mishit të pulave natyrale ose jo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.