C0VlD Ju Ka Hequr Nuhatjen? Kjo Është Mënyra Se Si Disa Ekѕрerté Рo E Trajtojnë Këtë Simрtomë

Uncategorized

Lidhja midis C ovid dhe húmbjes së nuhatjes u bë më e qartë në mars të 2020-ës, pasi pandemía u përfshi në të gjithë globin. Deri më tani, afro 100 miIionë njerëz janë înfektuar me kor/onavirus. Rreth 60% e tyre kanë përjetuar humbje të nuhatjes dhe shijes – ku 10% kanë simptoma të vazhdueshme. Kjo do të thotë se rreth 6 mílionë njerëz dhe në rritje, kanë këtë simptomë. Pra, çfarë mund të bëhet në lidhje me të?

Húmbja e nuhatjes dhe shijes, tradicíonalisht ka marrë pak vëmendje në fushën e mjekésisë dhe ka pasur mungesë të provave klinike për trajtime. Një projekt është duke u zhvilluar për të trajtuar këtë çështje, por do të duhet kohë para se të publikohen gjetjet e para të kërkimit.

Sidoqoftë, një grup ndërkombëtar ekspertësh, kohët e fundit rishikuan dëshmitë ekzistuese dhe diskutuan rekomandimet për trajtimin e shqetësímeve të nuhatjes të shkaktuara nga vi rusi.

Trajtimi më i mirë është stërvitja e nuhatjes dhe pikat e vitaminës A, të cilat mund të jenë gjithashtu një opsion trajtimi për t’u marrë parasysh.

Vitamina A mund të ndihmojë njerëzit të shërojnë receptorët, domethënë të rivendosin ndjenjën e nuhatjes pas infeksíoneve vírale.

“Studimi, i financuar nga Institutet Kombëtare të Kërkimit Shëndetësor (NIHR), një ditë mund të ndihmojë në përmirësimin e jetés së miliona njerëzve në të gjithë botën që vuajnë nga húmbja e aromës, duke rikthyer shqisën e pestë,” shkruajnë studiuesit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.