“Femrat Duhet Të Mësojn Të Jetójnë Edhe Pa Burrat”

Uncategorized

Në këtë material ju sjellim fjalët e thëna nga Mariangela Melato, një nga aktoret më të njohura italiane që nd ërroi j etë në moshën 72 vjeçare. Duke qenë përherë e pavarur në j etën e saj, ajo gjithmonë ka kërkuar që edhe femrat e tjera të bënin po të njëjtën gjë. Të ishin të p’avarura në çdo áspekt, edhe në atë ekonomik. Mariangela duke iu referuar pavarësîsë së femrave në shoqëri, u shpreh me këto fjalë mjaft frymézuese për çdo femër në botë:

“Besoj fortësisht se femrat duhet të mësojnë të j etojnë edhe pa burrat. Një pjesë e mirë e jetés mund të jetóhet edhe e vetme. Me këtë nënkuptoj të bëhesh pronarja e vetes, ta duash veten, të duash personat që të rrethojnë, ta duash edhe punën që bën.

Pavarésia nënkupton edhe të duash vetmínë tënde, të mos kesh fríkë prej saj, pérkundrazi të të pëlqejë vetmîa dhe në vetmi të rritesh”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *