MrekuIIi Nga Zotî, A E Dini Pse Milingona Është M’bret I Pastërtisë?

Uncategorized

Befasíshëm shkencëtarët kanë zbuIuar se milingonat e pastrojnë veten dhe rrethin në një mënyrë të çudítshme, sa që nuk mund të gjejmë asnjë koloni të milingonave që mund të godiitet nga sëm’undjet..

Në këtë studim të kryer nga Instituti i Shkencës dhe Teknologjisë i Australisë, shkencëtarët spërkatën një numër kërpudhash të démshme në një koloni milingonash dhe milingonat menjëherë i hoqën kërpudhat nga trupat e tyre dhe trupat e milingonave.. çdo milingonë e ndihmonte tjetrën për t’i hequr qafe kërpudhat … derisa kolonia u pastrua plotësisht.

Kjo sjellje për bashkëpunim, pastërti, dashuri të mirësisë dhe kujdes për interesin e përgjithshëm… është sjellje e ngjashme me sjelljen njerëzore… por milingonat këtë e bëjnë mbi bazë vullnetare dhe pa udhëzim apo kërkesë nga askush…

Është e çudítshme në këtë proces se milingonat i heqin kërpudhat e dëmshme nga pjesa tjetër e milingonave edhe para shfaqjes së simptomave të së’mundjes… kështu ato ia tejkalojnë njeriut në marrjen e masáve para përhapjes së sëm’ndjes. Kësisoji, milingonat konsíderohen mbretër të pastërtisë…

Kjo, për arsye se një numër shumë i madh i milingonave jetójnë në një hapësirë ​​të ngushtë, dhe çdo semundje mund të përhapet me lehtësi… por kjo nuk ndodh në botën e milingonave për shkak të pastërtisë së tepërt me të cilën karakterízohen këto kríjesa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *