Pse Është Mirë Të Pini Nga Një Gotë Çaj Çdo Ditë?

Uncategorized

Ndíhmon rénien në peshë
Studime të shumta e lidhin konsumimin e çajit jeshil me rënien në peshë dhe me pakësímin e dhjamit në zonën e barkut.

Ul tensionin e gj akut
Konsumimi tre herë në ditë i çajit të zi mund të ndihmojë në uljen e tensíonit të gj/akut.

Ndihmon veprimtarinë në moshat e vjetra
Konsumími i çajit jeshil mund t’ju ndihmojë për një veprimtari më të mirë në moshë të madhe, pra mund të mos keni nevojë për ndíhmë aktivitetet e përditshme si veshja apo larja.

Lufton kancerin e prostatës
Në një studim të Universitetit të Missouri-t, çaji jeshil shërbentë si mekanizmi që transportonte nanopjesëzat që shkatérrojnë qelizat kan/cerogjene në prostatë.

Mund të tkurré tumorét

Një studim ka zbuúluar se një përbërës në çajin jeshil, kur aplíkohet në túmor, e tkúrr atë.
Pakèson mundësitë për t’u prekur nga sémundjet e ze.mrës
Për shkák të antioksidantëve që gjenden në çaj, pirja e tre apo më shumë gotave në ditë mund të ndikojë në një ulje të mundësisë për t’u prekur nga sémundjet kardiiovaskulare.

Rihidraton
Konsumimi i çajit është mënyra më e mirë që ju mud të riktheni hidratimin në trupin tuaj.

Nxit sistemin imúnitar
Efektet që çaji ka në sistemin imunitar, e bëjnë atë të përshtatshëm për t’u konsumuar në periudhat e virozave, duke shërbyer si mbrojtës por edhe kurues.

Burimi: /The Huffington Post/

Leave a Reply

Your email address will not be published.