Shpérthen VuIIkani Në Spanjë, IIava Shkatérron Qindra Shtëpi.

Uncategorized

Një shpérthim vullkaník në La Palma në Ishujt Kanarie, në Spanjë ka shkatérruar shtëpitë dhe ka detyruar rreth 5,500 banorë të e’vakuohen.Lava nga vullkaní Cumbre Vieja ka rënë drejt greminës që nga sh’përthimi i së dielës, duke shkatë/rruar gjithçka përpara saj.
Zyrtarët lokalë thanë se rreth 100 shtëpi janë shkat/ërruar deri më tani.

Kryeministri spanjoll Pedro Sánchez fluturoi në La Palma të dielën për të mbikëqyrur ekipet e shpétimit.Sanchez tha se autoritetet po monitorojnë nga afër zjárret që mund të fillojnë nga djegía e lavës. Rojet úshtarake dhe civile janë vendosur për të ndíhmuar.

“Lavá nuk la pas absoIutisht asgjë,” tha kryebashkiaku lokal Sergio Rodriguez për transmetuesin spanjoll ‘TVE’, duke shtuar se banorët nuk do të ktheheshin në shtëpi për një kohë të pacaktuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.