Këto Pjesë Trupi Duhen Larë Çdo Ditë Edhe Nëse Nuk Bëni Dush!

Uncategorized

Këto pjesë trupi duhen larë çdo ditë, edhe nëse

Mjekët nuk e sugjerojné dhe nuk mendojnë se të bërit dush çdo ditë është domosdoshmëri. Kjo, sepse ndër të tjera, largon nga lëkura edhe “yndyrat” e mira që i duhen asaj. Megjithatë, nëse dushi është pjesë e rutinës suaj ditore, përsëri nuk ka asnjë probIem, përsa kohë që nuk zgjat më shumë se 7-10 minuta dhe nuk konsiston në férkim shumë të ashpér të lëkurës.

Sidoqoftë, për njerëzit që nuk veprojnë kështu, ka gjithsesi disa pjesë trupi që duhen larë çdo ditë:
Dr. Purvisha Paatel, thotë se është e rëndësiishme të përqendroheni në zonat ku kemi gjëndra të djersës, si sqetullat dhe ijet. Në këto zona, djersa ndërvepron me bakteret në lëkurë për të krijuar erën e trupi.

Ndërkohë, dr. Mona Gohaha thotë:
“Sqetullat, ijet, vithet dhe këmbët mbajnë shumë baktere dhe kanë më shumë nevojë për vëmendje të përditshme për të parandaIuar inflamímin e tyre.”
Susan Cox, dermatologe, gjithashtu këshillon:

“Nëse mbani grim veçanërisht, është e panegociueshme që ju duhet ta hiqni atë çdo ditë dhe të vazhdoni duke larë fytyrën tuaj.”
Ajo súgjeron pastrim të dyfishtë për fytyrën, për shembull vaj pastrues dhe larës.
Burimi: ‘Elite DaiIy’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *