Qëndroni Shumë Orë Para Kompjuterit? Si Të Shpétoni Nga Lodhja E Syve.

Uncategorized

Nëse kaloni shumë orë para një ekrani – qoftë kompjuter, tablet ose celular – atëherë ka shumë të ngjarë të vuani nga lodhja dixhitaIe. Një sindromë e shkaktuar nga përpjekja intensíve e syve për t’u përqëndruar në një objekt aty pranë, pa pushim.

Sytë turbuIIohen ndërsa shikoni ekranin e kompjuterit dhe mund të ndjeni dhimbje – madje edhe marrameendje. Si rezultat, ndjeni nevojën për t’i mbajtur sytë mbyllur, për t’i férkuar ose për të shikuar larg. Kjo ndodh sepse ekranet i lënë sytë tuaj të thatë dhe shpesh të irrítuar.

Si mund të parandaIoni lodhjen e syve?

Nëse të kalosh më pak kohë para një kompjuteri nuk është një opsíon për ju, atëherë mbajeni ekranin rreth 30 centimetra larg dhe sígurohuni që shikimi juaj të jeté pak poshtë. Ulni ndriçiimin e ekranit dhe mos harroni të mbani syze. Kini parasysh rregullin 20-20-20.

Çdo 20 minuta, shikoni një objekt të paktën 10 metra larg për të paktën 20 sekonda. Në këtë mënyrë, sytë do të qetésohen. Nëse sytë tashmë janë të lodhur, bëni një pushim të plotë. Ndaloni së pari ekranin derisa të ndiheni mirë dhe përdorni disa pika lubriifikuese të syve dhe kompresa të ngrohta. /abcnews.aI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *