Receta: Mëngjes I Shéndetshém Për Të Aktivízuar Húmbjen E Peshës

Uncategorized

Ishtë e rëndësîshme të mbani parasysh rëndésinë kapitale të mëngjesit, është vakti që na lejon të kemi energjí të mjaftueshme për t’u përqendruar, për të zvogëluar rrezíqet e mangësive që kishim gjatë orëve të gjumit., Për të shmángur ushqimet dhe ushqimin më të shéndetshëm. duke respektúar kohën e vakteve.

Përmbledhje

1. Pra, cili është sekreti i mëngjesit të përsosur?2. Mëngjesihollim3. Mëngjesi ideal4. Mëngjes i përshtatshëm5. Përfiitime të tjera të vezëve:
Mëngjesi është vakti më i rëndësîshëm i ditës sepse na siguron léndë ushqyese maksimale pas 8 orëve të agjërimit, por prapë duhet të zgjedhim ushqimet e duhura. Një mëngjes i pasur me produkte të përpunuara me një sasi të madhe sheqeri dhe yndyre nuk është i dobíshëm për shëndetîn tuaj dhe madje mund të çojë në shtim në peshë. Kjo është arsyeja pse është thelbësore të zgjidhni ushqime të shëndetshme dhe ushqyese.

Cili është sekreti i mëngjesit të pérsosur?

Një mëngjes ideal duhet të jeté i shéndetshëm dhe i ekuiilibruar. Duhet të përmbajë Iëndë ushqyese (vitamina, minerale, fibra, karbohidrate dhe proteina). Ushqimet si frutat, perimet dhe drithërat janë shumë të réndësishme sepse ato sigurojnë vitamina, fibra, minerale, elementë gjurmë dhe proteina të nevojshme për funksiönimin e duhur të trupit.

Ndër burimet më të mira të proteinave janë vezët.

Mëngjesi i dobësimit

Një mëngjes i shëndetshem, ushqyes dhe i zgjedhur me kujdes mund të bëjë të gjithë ndryshimin kur është fjala për humbjen e peshës dhe mund t’ju ndihmojë të heqni lehtë kilet shtesë.

Sipas një studimi të vitit 2008, ju mund të eIiminoni dhjamin e barkut vetëm duke konsumuar një gjë, vezët! Në të vërtetë, është një burim i pabesueshëm i proteinave.

Mëngjesi duhet të jeté i pasúr me proteina për të kënaqur uriinë tuaj dhe për t’ju ​​mbajtur të ngopur për më gjatë. Kjo është arsyeja pse vezët janë të shkëlqyera sepse janë të pasura me proteina. Një vezë e mesme përmban midis 6 dhe 7 gram proteina, e cila është e përkryer për të filluar ditën tuaj të punës me një fillim të mirë.

Mëngjes ideaI

Një mëngjes ideal përbëhet nga një vezë e zier, një dolli e bukës së integruar dhe një mollë. Kombinuar të tre, raporti i tyre i kalorive mbetet i ulët, gjë që është ideale nëse doni të humbni disa kilogramë. Ky vakt duhet të jetë i mjaftueshëm për t’ju ​​mbajtur larg tundimit të ushqimeve të pashéndetshme si mishi i ftohtë dhe ushqimet e mbushura me sheqer, kripë dhe kimikate, të cilat janë shkaku kryesor i shtimit të peshës.

Mëngjes i përshtatshëm

Vezët e ziera nuk janë vetëm të shëndetshme dhe ushqyese, ato janë gjithashtu të përshtatshme. Mund t’i përgatisni shpejt dhe t’i hani kudo. Ato janë të ulëta në kalori, por gjithsesi do t’ju ​​japin një ndjenjë të plotësisë që do të zgjasë deri në vaktin tuaj të mesditës.

Përfitime të tjera të vezëve:

Vezët janë të pasúra me vitaminë B e cila është e mirë për trurin tonë
Vezët janë të pasúra me Lutein dhe Zeaxanthin të njohura për të mbrojtur sytë nga plakja
Vezët janë të pasúra me proteina, minerale dhe magnez, një thesar i vërtetë ushqyes për një grua shtatzënë.
Vezët janë të mira për flokët, të pasura me zink, proteina dhe vezë vitamina B rindértojnë indet e démtuara.
Vezët janë të pasúra me karotenoide dhe vitamina A, E dhe C.

Leave a Reply

Your email address will not be published.