A e Mbron Kafeja Mëlçinë Nga Prekja e Sëmundjevee?

Uncategorized

Një studim i ri i kryer në Mbretërinë e Bashkuar, ka zbuluar se konsumi i kafesë shoqërohet me një rrreziik të ulur të sëmunddjevee të mëlçisë.

Ky studim u mbështet, zbuloi se pirësit e kafesë kishin 21 % rreeziik më të ulët për sëmunddjeet e mëlçisë dhe 49 % rreeziik më të ulët të vdekkjees nga sëmunddjaa kroniikee e mëlçisë.

Ndërsa përfitimet shëndetësore dukeshin më të larta tek njerëzit që pinin kafe të bluar. Sipas studiuesve, kafeja e bluar përmban nivelet më të larta të disa përbërësve që mendohet se mbrojnë nga sëmunddjaa e mëlçisë.

Edhe pse studiuesit ende po mësojnë se si kafeja mund të lufttojë sëmunddjeen e mëlçisë, ata dyshojnë se kjo është për shkak të vetive antii-inflammatoree ose antii-fibrotikee.

Ato thonë se kafeja mund të përdoret si një mënyrë e përballueshme, për të ndihmuar në uljen e rreeziikut të zhvillimit të sëmunddjevee të mëlçisë.

Kafeina dhe shëndeti i mëlçisë
Ky studim shton provat në rritje se kafeja ofron përfitime për shëndetin e mëlçisë.

Shumë studime të mëparshme tregojnë për një rreeziik më të ulët të ceerozës, përmirësime të sëmunddjees së mëlçisë yndyrore, nivele më të ulta të shtrimit në spiital dhe vdeekshmëriisë nga ceeroza.

Gjithashtu studimet kanë treguar se konsumi i kafesë është i lidhur me uljen e niveleve të enziimavee të mëlçisë.
Nivelet e larta të enziimavee të mëlçisë ndonjëherë mund të jenë shenjë e inflammacioniit ose dëmtiimit të mëlçisë.

Sipas studiuesëve është e vështirë të përcaktohet se si dhe pse, kafeja mund të lufttojë sëmunddjeen e mëlçisë.
Dhe sipas tyre mund të ketë edhe faktorë të tjerë kontribues që nuk janë identifikuar ende.

Leave a Reply

Your email address will not be published.