Ja Se Çfarë Ndodh Me Trupin Nëse Konsumoni Dy Vezë Në Mëngjes? Leexo Dhe Zbuloo !

Uncategorized

Ja Se Çfarë Ndodh Me Trupin Nëse Konsumoni Dy Vezë Në Mëngjes? Leexo Dhe Zbuloo !

1.Përmirëson kujteesën Keni dëgjuar ndonjëherë për amin*oacidet dhe kolinën? Ato ndikojnë në sinjalet ner*vore për të mbajtur mend gjërat e vogla nga dita në ditë. Sipas disa kërkimeve, suplemente të veçanta të kloinës mund të përmirësojnë kujtees.ssën.,..,.,,.., Ndihmojnnë me.e shikimin:Luteina ndihmon sytë të kenë shikim të qartë dhe të pastër. Sipas kërkimeve të ndryshme, vezët e pulës janë të pasura me luteinë, e cila ndihmon edhe retinën të mos dë*mto.heet.,.,.,..

Kundër depre*sionit:Vitamina D është e vësh&tirë të merret në dimër, e cila duket se fshihet me diellin. Vezët mund t’ju vijnë në ndihmë pasi janë të pasura me vitaminën D, e cila ndihmon në luf&tën kundër depre*sionit. Forcon skeletin:Kur haanii.i vezë, pasuroheni me kalcium, i cili është i rëndësishëm për forcimii.in e kockave dhe skeletit. Gjithashtu luf*ton oseto*porozën..,.,. Të mira per gja kun:Vezët janë të pasura me folate, e cila është një lloj vitamine B, e nevojshme për formimin e qelizave të kuqe të gja*kut.

Njerëzit që kanë mungesë të folateve vua*jnë nga a*nemia.

3.Kundër plakjes:Përmbajnë aminoacide që ndihmojnë në rigjenerimin e qelizave, të cilat ndikojnë në rigjenerimin e lëkurës dhe në pamjen tuaj të jashtme. Ndihmojnë në luf*tën me sëm*undjet e ze*mrës:Studimet e kryera në një universitet në Kanada tregojnë lidhjen mes vezëve dhe reduktimit të r*iskut të sëmu*ndjeve ka*rdiovas&kulare dhe disa llojeve të kan cerit. Sekreti është se vezët janë të pasura me dy lloje an*tioksid*antësh: tripotan dhe tyrosinë.

4.Ndërton muskujt:Veza është e pasur me proteina, e cila ndihmon në rritjen e masës muskulare. Mbron lëkurën, flokët dhe thonjtë Vezët përmbajnë shumë vitamina B dhe acide yndyrore omega 3. Këto ju ndihmojnë të mbani lëkurën, flokët dhe thonjtë e shëndetshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *