Pse duhet ta vëndoni një limon në dhome, rezultati është fantastik! (Video)

Uncategorized

Një limon në furrë. Nuk është një recetë për ndonjë ëmbëlsirë të veçantë, por një zgjidhje për të eliminuar aromat e këqija pa u detyruar të hapni dritaret për ajrosje, duke evituar që në shtëpi të futen insektet në verë, apo i ftohti në dimër. Në mëngjes, prisni në feta dy ose tre limona dhe futini në furrë, dhe lini hapur dorezën. Në mbrëmje, mbyllni furrën dhe ndizeni për disa minuta. Më pas, fikeni dhe lëreni të ftohet për rreth 5 minuta. Hapni dorezën.

Aroma e limonit do të përhapet në shtëpi. Në këtë mënyrë, do të keni ambient të parfumuar dhe pa insekte, duke qenë se insektet e urrejnë limonin.

Si alternativë, mund të vendosni zhapë limoni pranë dyerve apo dritareve, në mënyrë të tillë që era e limonit të mbajë larg insektet. Ose, mund të zieni ujë me limon dhe përzierjen mund ta përdorni si spraj. Në fund, nëse iu shqetësojnë mizat gjatë një vakti, mund të vini pak lëvozhgë limoni në tryezë, kështu që mund të ushqeheni të qetë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *